Friday, October 28, 2011

Nasi Goreng + Nasi Ayam

assalamualaikum


Cerita lepas Jumaat, ;) orang kata rezeki ada dimana2, cuma lambat dan cepat. dan yang penting Usaha, Sebab kalau Allah dah beritahu kita apa akan kita perolehi, mesti kita xnak usahakan? Betul x? Sebab tu kita akan terus usaha untuk mencari rezeki. Itu mukaddimahnya je.

Sambung cerita lepas Jumaat, tadi baru selesai solat Jumaat, Alhamdulillah, khutbath hari ini pun menarik berkenaan Somalia, tapi apa yang nak di hightlite tadi berkenaan bersyukur. ;)) Balik2 je solat tadi terus ke opis, sampai opis x sampai 5 minit makcik2 opis offer lak nasi goreng, katanya xde sape nak mkn dah sebab tghari td semua dah pekena nasi ayam, juga sumbangan dari hamaba Allah yang baik hati. :)
Cerita pasal nasi goreng, sebenarnya aku ni nak diet, sebab hujung bulan ni nak attend ujian fizikal dan pancaindera. hehe. Tapi tadi setelah di offer serba salah plak, kesian juga klau membazir. So aku pun makan la.tapi bagi dua.hehe, ikut nafsu confirm abeh 1 bekas kalau bagi semua. :p

Misi aku untuk sebulan ni nak turunkan berat skit, supaya BMI aku ni ngam2 cantik je masa attend ujian tu nanti. Insha Allah, Usaha..usaha..usaha... yearghhh!!!!

**To makcik2 yang bagi nasi, tq mudah2an Allah membalasnya dengan melipat kali gandakan rezeki kalian. Amin...**

Hope semua berjalan lancar dan suksesss 23hb ni.. :)) Target yang kaler HIJAU

TQ, kerana meninjau!

Cegah demam Denggi Geng!!

assalamualaikum

Ganyang Aedes,<---klik kat situ.hapuskan nyamuk itu.. Yeargh!!! mari lah kawan-kawan. ;pTQ, kerana meninjau!

Jangan Lupa

assalamualaikum


Ibu bapa kami permata anda, tidak jemu berdoa agar sejahtera terpelihara ;))

Sumber: It's Sunnah
TQ, kerana meninjau!

Final Piala MalaysiaVSSiapakah bakal menjadi juara???
**Sokong Pantai Timur** ;P
TQ, kerana meninjau!

Thursday, October 27, 2011

Muslim Women der!!One day a British man asked from a Muslim scholar:

English man asked: ”why Muslim women are not allowed in Islam to shake a hand with men?

The scholar said: “could you take the hands of Queen Elizabeth in your hands?

English man said:” Of course not, only certain people are allowed to shake hands with the Queen

The scholar answered: Our Ladies are Queen and the Queen won’t shake hands with strange men
TQ, kerana meninjau!

ChurpChurp! LagiChurpChurp! <--- klik!
Kalau korang yang lain try, mana la tahu rezeki masing2. Ok uollsss.........
hahaha..excited bila 0.00 bertukar jadi 3.20 ;))
Syukur, Alhamdulillah..
**cikit2 lama2 jadi bukuit ;P**

TQ, kerana meninjau!

Ucapan Laillahaillallah

Bila hamba Allah mengucapkan Laillahaillallah maka keluarlah dari mulutnya yang mengucapkan perkataan yang mulia itu seekor burung hijau. Maka burung hijau akan naik ke Arasy Allah dan berkicauanlah burung-burung tadi dibawah Arasy. Melihat kejadian itu malaikat yang menjaga Arasy Allah memerintahkan kepada burung-burung tadi supaya diam
tetapi tidak dipatuhi oleh mereka. Oleh kerana arahan yang diberi tidak dipatuhi, malaikat yang menjaga Arasy mengadap Allah SWT menceritakan kejadian itu.

Maka Allah memerintahkan malaikat tersebut supaya memberitahu burung-burung supaya diam. Apabila perintah itu diberitahu kepada mereka. Maka berkatalah burung-burung itu... "wahai malaikat yang menjaga Arasy Allah, kami boleh mendiamkan diri kami tetapi dengan satu permintaan". bertanya malaikat "Apakah permintaan itu?". Berkata burung-burung itu" Jika Allah ampunkan dosa-dosa orang yang mengucapkan kalimah Lailahaillallah sehingga
terciptanya aku, barulah aku akan tidak membuat bising disini". Berkata malaikat itu" baiklah aku akan sampaikan kepada Allah". Beredarlah malaikat dan menyembah Allah dan disampaikan permintaan tadi kepada Allah. Maka Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang menerima permintaan tersebut.

Malaikat pun pergi berjumpa dengan burung-burung itu dan mengatakan bahawa Allah telah menerima permintaan mereka. Maka dengan segera mereka tidak membuat bising dan mereka bergantungan di Arasy Allah sambil berzikir dan memohon keampunan untuk orang yang mengucap Lailahaillallah tadi sehingga hari kiamat. Oleh itu kita manusia sepatutnya tidak terlepaskan peluang yang diberi oleh Allah itu dengan hanya mengucap kalimat yang disukai oleh Allah maka balasannya berterusan hingga hari kiamat. Maha Suci Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

TQ, kerana meninjau!

tinta sname