Friday, June 5, 2015

AbiKhalif

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Impian menjadi seorang suami dan ayah serta ketua keluarga yang sempurna di mata seorang wanita mahupun anak-anak bukan sesuatu yang mudah. Setiap perkara yang kita lakukan merupakan satu titik berwarna yang kita akan corakkan di atas kain yang berwarna putih. Bagi aku, diri ini merasakan belum cukup dan masih banyak kurangnya perananku sebagai seorang suami dan ayah. Kadang-kadang kita rasa apa yang kita bagi sudah cukup memadai, sudah cukup membuatkan keluarga kita gembira, sudah cukup untuk membuatkan kita semua bahagia.

Hanya Allah lebih mengetahui hati dan perasaan ini. Sungguhpon adakala ku berfikiran begitu, tetapi aku sentiasa positif dan terus berusaha untuk menjadi seorang Ketua yang sempurna. Rasa bersalah akan hadir setiap kali permintaan ataupun keinginan seorang isteri dan anak tidak dapat dipenuhi. Tetapi aku tetap bersyukur kerana mempunyai seorang isteri yang sentiasa memahami walaupun aku tahu dia mempunyai impiannya tersendiri. 

Muhammad Khalif Ummar
Alhamdulillah, rezeki sentiasa ada walau macam mana dugaan dan ujian yang ku hadapi. Percayalah semua bahawa Allah tidak membebani seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Bersangka baik selalu. Apa yang perlu dilakukan sentiasa berusaha untuk memimpin keluarga ke jalan yang diredhai. Bersyukurlah dan Istiqomah.

Buat isteriku dan anakku semoga kalian sentiasa di bawah rahmat Allah dan dilindungiNya selalu. Ameen. In shaa Allah, Khalif akan menjadi seorang abang hujung tahun ini. Abi mendoakan agar Umi, Khalif dan kandungan sentiasa dipelihara oleh Allah. Semoga kalian menjadi isteri yang Solehah dan anak-anak yang soleh solehah.

Maafkan Abi andai ada yang kurang. ~


TQ, kerana meninjau!

0 komeng:

Post a Comment

tinta sname